Om oss

Attraktiva Åby

Mölndals stad bjuder tillsammans med bostadsföretag, bostadsrättsföreningar in hyresgäster, föreningsliv, företagare, övriga organisationer dvs. alla till att tillsammans arbeta för ett tryggt och trivsamt Åbyområde där alla känner sig välkomna att vara med och delta.

Arbetet regleras av ett samverkansavtal som löper från 1 januari 2015 till 31 december 2017. I avtalet ingår också att hyresgäster får möjlighet att svara på en enkät med frågor kring trygghet och trivsel en gång varje år för att utvecklingen skall kunna följas. I enkäten finns också möjlighet att komma med synpunkter, tips och idéer.
Enkätresultatet tillsammans med prioriterade frågor i samverkansavtalet blir en grund att utgå ifrån när arbetsområden skall prioriteras.

Frågor som prioriteras särskilt under den innevarande avtalsperioden är att:
Inspirera till ökat gemensamt föräldra- och vuxenansvar i området, under devisen

”Det behövs en hel by för att fostra ett barn”

Motverka uppkomst av en kultur där droger och våld styr.
Förebygga skadegörelse.

En heltidsanställd samordnare finns anställd för att hålla ihop arbetet och till sin hjälp har denne 10 anställda gymnasieungdomar som arbetar tre timmar i veckan under skolterminerna.

Samverkansparter

Mölndals stad bjuder in till samverkan men arbetet bygger på gemensam finansiering. De som är med och bidrar ekonomiskt till Samhällsarbete Attraktiva Åby och utifrån det har en representant i ledningsgruppen är:

Mölndals stad logotyp  Stena Fastigheter logotypMölndalsBostäder Logotyp

Vi vill bli fler samverkansparter.
Vi vill samarbeta med alla som vill arbeta för ett tryggt och trivsamt Åby
Vill du/ni vara med och samarbeta?

Tveka inte att höra av er!

Hjärtligt välkomna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>